Офіційний Брюссель затвердив документ, який передбачає посилення системи контролю на європейських кордонах, пише Рoliteka.net.

Вже з 2021 року у Європейському союзі запустять систему під назвою ETIAS для громадян тих країн, які звільнені від візових вимог для в'їзду в Шенгенську зону, в тому числі і для України. Авторизація в системі обов'язкова для всіх.

Українцям для в'їзду в країни ЄС необхідно буде заповнити онлайн-анкету максимум за 96 годин до вильоту, щоб система встигла опрацювати дані.

Якщо в історії немає порушень закону на території Європейського Союзу, то через пару хвилин він отримає дозвіл на в'їзд. Але підозріли можуть розглядати заявку значно довше.

Євросоюз, фото Ua.news
Євросоюз, фото Ua.news

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мінусом буде те, що авторизація платна по Україні, і буде коштувати 7 євро. Для осіб молодше 18 років і старше 70 років - авторизація безкоштовна.

В анкеті українцям необхідно буде вказати особисті дані (ім'я, дату і місце народження, стать і національність), інформацію про документ для подорожей (дійсність, країну видачі), домашня адреса і контактну інформацію, а також вказати європейську країну першого в'їзду.

Також в анкеті будуть питання про минулих поїздках і стан здоров'я. Але чиновники заспокоюють, що для авторизації не потрібно буде довідок з місця роботи і виписок з банків для в'їзду в країни ЄС.

У Міністерстві закордонних справ України заперечують загрозу скасування безвізового режиму з ЄС. Про це розповів державний секретар МЗС України Андрій Заяць.

Новорічні традиції країн Європи, weacom
Новорічні традиції країн Європи, weacom

"Моніторинг, як ви цілком правильно вказуєте, здійснюється постійно відповідними робочими групами. І останній звіт, який є в нашому розпорядженні — позитивний. Є певні рекомендації для української сторони, які стосуються не МЗС, а інших органів державної влади. Ми про них знаємо і працюємо над вирішенням. Тому я хотів би застерегти від панічних настроїв, які час від часу спливають з надр інтернету про те, що "все пропало" і "ЄС скасує безвізовий режим". Такої загрози ми не бачимо", - зазначив він.

Нагадаємо, що раніше в МЗС заговорили про скасування безвізу: що чекає українців.

Також "Знай.uа" писав, коли українці житимуть краще поляків: з'явився несподіваний прогноз.