Вже в січні в Україні у зв’язку із зростанням мінімальної зарплати збільшиться розмір пенсій для деяких категорій населення, повідомляють у Пенсійному фонді.

Зокрема, підвищені пенсії почнуть отримувати громадяни, які досягли віку 65 років та мають 30 років страхового стажу для жінок та 35 років — для чоловіків. Для них розмір пенсії становитиме 40 відсотків від зарплатні. Тобто мінімальна пенсія збільшиться на 220 гривень і дорівнюватиме 1889 гривень. Усі виплати будуть перераховані автоматично згідно із матеріалами пенсійних справ.

Пенсіонери, фото: ukrinform.ua
Пенсіонери, фото: ukrinform.ua

А для тих пенсіонерів, які продовжують працювати, перерахування буде здійснене лише після того, як вони звільняться з роботи чи згорнуть підприємницьку діяльність. А тим, кому 65 років виповниться у нинішньому році, перерахунок проведуть після досягнення цього віку за наявності відповідного стажу.

Нагадуємо, що в кінці грудня був ухвалений законопроект, яким передбачається обов’язкова участь усіх працюючих українців у накопичувальній пенсій ній системі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", зарплати і ціни в Україні помістили в карикатуру: актуально про бензин, світло та хліб.

Також "Знай.ua" писав, працювати з останніх сил: в Україні зміниться порядок виходу на пенсію, що треба знати.