Американські ЗМІ повідомляють, що 6 стратегічних бомбардувальників B-52 ВПС США були перебешены на острів Дієго-Гарсія в Індійському океані з авіабази в Луїзіані. Таким чином, при необхідності вони зможуть швидко завдати удару по Ірану, при цьому будучи в зоні недосяжній для ракет.

Раніше військовий кореспондент CNN Барбара Старр, посилаючись на дані Пентагону також повідомила, що бомбардувальники B-52 перекинули на Дієго-Гарсію. За інформацією її співрозмовника, B-52 можуть бути застосовані проти Ірану з авіабази в Індійському океані, якщо буде такий наказ. Але водночас це перекидання сил не означає, що такий наказ вже є. А видання The Wall Street Journal нагадало, що у 2019-му група бомбардувальників B-52 деякий час перебувала на авіабазі США в Катарі, однак незабаром була виведена з цієї країни.

B-52 ВВС США, Телеграф
B-52 ВВС США, Телеграф

Варто відзначити, що раніше президент США Дональд Трамп у своєму Twitter заявив, що Америка нещодавно витратила 2 трлн доларів на військове озброєння. І якщо Іран збирається атакувати американську військову базу або будь-якого американського громадянина, то щось із цього нового озброєння буде відправлено в їх сторону без зволікань. До речі, раніше іранський уряд визнав армію і Пентагон США терористичною організацією.

Дональд Трамп, Уніан
Дональд Трамп, Уніан

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, Столтенберг ошелешив заявою про причетність НАТО до ліквідації генерала Сулеймані в Ірані.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що дочка вбитого генерала Сулеймані пообіцяла Трампу "чорні дні".

Також портал "Знай.ua" писав, що Американське посольство в Багдаді потрапило під мінометний обстріл.