У середу, 8 січня, Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. На борту перебували 168 пасажирів та 9 членів екіпажу, зокрема, 82 жителі Ірану та 63 канадців.

Про загиблих іранців наразі відомо мало, проте вже є інформація про громадян Канади, які перебували на борту, передає BBC.

Повідомляється, що більшість загиблих мали іранське коріння. На борту було багато канадських студентів, поверталися з Тегерана до Канади, використовуючи рейс у Києві як зручний та недорогий спосіб пересування.

Авіакатастрофа в Ірані
Авіакатастрофа в Ірані
AP Photo/Ebrahim Noroozi

Авіакомпанія офіційно підтвердила смерть дев'яти членів екіпажу рейсу Тегеран-Київ. Список загиблих:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Марія Микитюк

"24 роки, 23 країни, жодної корисної інформації під фото", - такий заголовок в Instagram бортпровідниці Марії Микитюк. У соцмережі досі активне сторі, яке опублікувала загибла.

Практично на всіх фотографіях, які Марія опублікувала за пів року ведення своєї сторінки, вона усміхається, а у підписах до них — часто жартує.

Валерія Овчарук

Валерія Овчарук працювала бортпровідницею авіакомпанії МАУ з 2015 року. Їй було 28 років, народилася в Луганську.

У вересні минулого року вона опублікувала фото Дніпра, зроблене через ілюмінатор, підписавши його: "Вірю в те, що літаки ніколи не стануть для мене просто транспортом. І кожен політ буде нести в собі крапельку краси, романтики й приємних пригод". Окрім цього вона писала, що любить свою роботу.

Підписники залишають коментарі зі співчуттями під постом, де Валерія написала: "Робота, я тебе люблю".

Пасажири

Форуг Хадем

Жінка загинула у 39 років. Її докторська дисертація допомогла отримати нові знання про вісцеральний лейшманіоз (смертельне паразитарне захворювання). Вранці 8 січня вона поверталася з Тегерана до Вінніпега (Канада), де працювала над проєктом з розвитку академічного обміну між вченими різних країн.

Загибла в авіакатастрофі в Ірані Форуг Хадем, BBC
Загибла в авіакатастрофі в Ірані Форуг Хадем, BBC

Родина Мусаві

Батько Педрам, мати Мойган та двоє їхніх дітей - Дарія і Доріна - поверталися з Тегерана до Едмонтона після новорічних канікул.

Загибла в авіакатастрофі в Ірані родина Мусаві, BBC
Загибла в авіакатастрофі в Ірані родина Мусаві, BBC

Серед загиблих також було кілька співробітників міжнародних організацій.

Наприклад, Фарзане Надері вела проєкт з розвитку бджільництва в Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО). Зазначимо, що літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ мав прибути до Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Остання інформація про літак надійшла через 2 хвилини після зльоту. Зараз рятувальники збирають тіла людей на території катастрофи, щоб передати їх судмедекспертам. Представники влади Ірану заявив, що тіла загиблих буде важко розпізнати через високу ступінь пошкоджень.

Як повідомили у РНБО України, за оперативною інформацією, на борту Boeing 737 рейсу PS 752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" перебувало 11 громадян України: двоє пасажирів і 9 членів екіпажу.

За інформацією видання Al-hadath, літак міг бути випадково збитий іранською ракетою. Падіння лайнера відбулося невдовзі після того, як Іран завдавав удару по військових базах США в Іраку. Відтак, не пов’язати між собою ці дві події важко.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."