Президент Ірану Хасан Роухані визнав провину в авіакатастрофі з українським "боїнгом", яка трапилася над Тегераном 8 січня.

"Внутрішнє розслідування Збройних сил прийшло до висновку, що, на жаль, ракети, випущені через людську помилку, що призвели до жахливої катастрофи українського літака і загибелі 176 невинних людей. Ми продовжуємо виявляти і розслідувати цю велику трагедію і неприпустиму помилку", - заявив Хасан Роухани на прес-конференції в суботу вранці, 11 січня.

В заяві глави Ірану, опублікованому ISNA, йдеться, що на тлі "залякувань і агресії з боку США" після загибелі Сулеймані з метою захисту від майбутніх можливих атак з боку Вашингтона збройні сили Ісламської Республіки були приведені в 100-відсоткову готовність, "однак, на жаль, це призвело до людських помилок".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами Роухані, Іран глибоко шкодує про трагедію зі збитим літаком "Міжнародних авіаліній України".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп висловив свої співчуття щодо жахливої авіакатастрофи літака МАУ, а також розповів, що не вірить у технічні несправності українського судна і має власні підозри щодо аварії.

Як повідомляв портал Знай.uа, США передали Зеленському дані по авіакатастрофі.