Президент Ірану Хасан Роухані визнав провину в авіакатастрофі з українським "боїнгом", яка трапилася над Тегераном 8 січня.

"Внутрішнє розслідування Збройних сил прийшло до висновку, що, на жаль, ракети, випущені через людську помилку, що призвели до жахливої катастрофи українського літака і загибелі 176 невинних людей. Ми продовжуємо виявляти і розслідувати цю велику трагедію і неприпустиму помилку", - заявив Хасан Роухани на прес-конференції в суботу вранці, 11 січня.

В заяві глави Ірану, опублікованому ISNA, йдеться, що на тлі "залякувань і агресії з боку США" після загибелі Сулеймані з метою захисту від майбутніх можливих атак з боку Вашингтона збройні сили Ісламської Республіки були приведені в 100-відсоткову готовність, "однак, на жаль, це призвело до людських помилок".

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

За словами Роухані, Іран глибоко шкодує про трагедію зі збитим літаком "Міжнародних авіаліній України".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп висловив свої співчуття щодо жахливої авіакатастрофи літака МАУ, а також розповів, що не вірить у технічні несправності українського судна і має власні підозри щодо аварії.

Як повідомляв портал Знай.uа, США передали Зеленському дані по авіакатастрофі.