З'явилася інформація, що в суботу, 11 січня, у віці 79 років помер султан Оману Кабус бен Саїд. З 1970 року він правив своєю країною. Також в державі був оголошений триденний траур, під час якого не будуть працювати ні приватні, ні бюджетні установи. Про це повідомляє Telegram-канал LIFE SHOT.

Кабус бен Саїд

У султана Оману зовсім не залишилося дітей, а також бен Саїд не встиг призначити свого наступника. Тому рішення, хто стане новим монархом, найближчим часом прийме сім'я бен Саїда.

Слід зазначити, що останні роки життя султан страждав від онкологічного захворювання. З-за цього він навіть не зміг приїхати на саміт "Росія - Африка", який проходив у жовтні в Сочі. Саме в ці дні бен Саїд перебував на обстеженні в бельгійській клініці.

Кабус бен Саїд

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський провів зустріч з міністром, відповідальним за іноземні справи Султанату Оман Юссуфом бін Аляві бін Абдаллою.

Як повідомляв портал Знай.ua, черговий скандал розгорається навколо поїздки президента України Володимира Зеленського до Султанату Оман.

Також портал Знай.ua писав, що Володимир Зеленський обговорив з виконавчим президентом генерального Державного резервного фонду Оману інвестиційне співробітництво між країнами.