З цього року в Україні в рамках пенсійної реформи змінюється порядок виходу на заслужений відпочинок, повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

Як повідомляється, в цьому році на пенсію зможуть вийти чоловіки, які досягли віку 60 років та жінки, які досягли віку 59 років, а з першого квітня — 59.5 років. Також для виходу на пенсію потрібно мати страховий стаж не менше, ніж 27 років. І з кожним наступним роком ця цифра буде зростати на один рік. У 20208 році необхідний мінімальний страховий стаж становитиме 35 років.

Пенсіонери, фото 33 канал
Пенсіонери, фото 33 канал

Якщо з настанням 60 років вказаного стажу немає, на пенсію можна вийти пізніше — в 63 чи 65 років за наявності страхового стажу щонайменше 15 років. Якщо людина продовжуватиме працювати, то пенсія їй буде нарахована одразу після досягнення передбаченого страхового стажу.

Нагадуємо, що українці через зміну реквізитів Держказначейства деякий час сплачували податки на неіснуючі рахунки.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, ПриватБанк кличе Коломойського до суду в Ізраїль: олігарха звинувачують у відмиванні коштів.

Також Знай.ua писав, у Держфінмоніторингу відзвітували про відмивання коштів, боротьбу з тероризмом та його фінансуванням.