Співробітники Австралійської національної служби парків і дикої природи організували порятунок для тварин, які живуть у важкодоступних місцях і зонах, які постраждали від масштабних лісових пожеж. Так, потерілим доставили їжу, тваринам скидають з вертольотів тонни моркви і картоплі.

Першими продовольче підкріплення отримали скелясті кенгуру, на честь яких і назвали цю акцію "Операція скелястого кенгуру". Про це повідомив у твіттері міністр енергетики і навколишнього середовища Метт Кін. Акцію, організовану службою парків і дикої природи, підтримав міністр навколишнього середовища штату Новий Вельс, чия територія найбільше за всіх постраждала від стихії.

За останніми даними, жертвами стихії стали більше мільярда тварин і птахів. Тим, хто залишився в живих важко добути їжу на випаленій землі.

Пожежі в Австралії, фото: The Guardian
Пожежі в Австралії, фото: The Guardian

Професор університету Кріс Дікман зазначив, що число загиблих тварин може досягати і мільярди. Він вважає, що деякі тварини могли загинути від пожежі, а деякі - в результаті нестачі їжі, втрати місця проживання тощо.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, що фермер з Австралії поділився в мережі дивним зображенням, на якому видніється "обличчя диявола".

Як повідомляв портал Знай.uа пожежі перетворили небо Австралії на прапор винищених місцевих аборигенів.

Також портал Знай.ua писав, що в мережі показали знімки, на яких видно у порівнянні, як виглядають зараз після пожеж різні куточки Австралії.