У мережі з'явилася друга частина аудіозапису з наради прем'єр-міністра України Олексія Гончарука щодо курсу гривні. Ролик розміщено на YouTube-каналі "Як обдурити президента".

На нараді також були присутні: міністр фінансів Оксана Маркарова, глава Нацбанку Яків Смолій, перший заступник Катерина Рожкова і заступник Дмитро Сологуб, заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів і міністр економіки Тимофій Мілованов.

На відео чутно, як Гончарук пояснює, що зібрав всіх присутніх, щоб подумати, як "ми це зрежисеруємо". Він говорить, що потрібно відповісти на питання, як впоратися зі зміцненням курсу гривні.

Гончарук, фото - РБК
Гончарук, фото - РБК

"В цьому вся проблема. І насправді навіть головна проблема", - вважає прем'єр.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, в останньому кварталі очікується спад зростання економіки до 2% і на цьому тлі в парламенті ходить думка, що "реформатори, так сказати соросята ухандохали економіку".

"Ухандохали економіку. За господарників було 4,6. І нічого нікому не доведеш. І ось це все створює у президента відчуття, що ситуація неконтрольована, ми не розуміємо, у нас немає планів. А у нас реально немає планів", - констатував Гончарук.

Нагадаємо, що у першій частині аудіозапису Олексій Гончарук неоднозначно висловлюється про Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, Олексій Гончарук написав заяву про відставку після оприлюднення скандального аудіозапису з таємної наради.

Також портал Знай.uа писав, що глава "Укрпошти" Смілянський отримує місячну зарплату 400 вчителів.