Інтернет-сайт відомого бренду ZARA відмовив клієнту з України в обслуговуванні українською мовою, повідомляє портал “Главком”.

Як повідомляється, клієнт поцікавився в торгівельної мережі ZARA, чому на сайті компанії з території України не можна здійснювати покупки українською мовою. У відповідь на це питання йому надійшов лист, у якому компанія повідомила, що вони спілкуються із своїми клієнтами лише англійською та російською мовами.

Джерело: glavcom.ua

«Для Вашої країни передбачені лише російська та англійська мови», - йдеться у листі ZARA до українського клієнта, який був відправлений з російської адреси e-mail.

Це викликало бурхливу реакцію в соціальних мережах. Зокрема, Олексій Голобуцький на своїй сторінці у Facebook написав про те, що державна влада мала б вжити відповідних заходів до цієї компанії. Але, на думку автора допису, Україна цього “найпевніше, "не помітить"”.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

А в коментарях до допису вже закликають до бойкоту продукції ZARA: “Діагноз: гроші. Ліки: бойкот”, “Не замовляти нічого!”, “Закрити за порушення мовного закону!”.

Бренд ZARA є флагманською торгівельною мережею компанії Inditex Group, власником якої є іспанський бізнесмен Амансіо Ортега, якому також належать бренди Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho, Uterqüe, Stradivarius і Bershka.

Нагадуємо, що 16 січня в Україні набрав чинності новий закон про мову, який зобов’язує усю рекламу на телебаченні, радіо та у ЗМІ робити виключно українською мовою.

Як повідомляв Знай.ua, Іран примушує родичів загиблих пасажирів МАУ "закрити роти": "Якщо хочете отримати тіла...".

Також Знай.ua писав про те, що Україні поставили низку ультиматумів для членства в ЄС, що повинні встигнути за 2020 рік.