Прес-служба ООН назвала минуле десятиліття найжаркішим за всю історію людства і попередила, що подібна ситуація може стати причиною чисельних екстремальних явищ у новому році.

Всесвітня Метеорологічна Організація (ВМО) наголосила, що після 2016 року, 2019 зайняв другу позицію і став найспекотнішим.
Це негативно вплинуло на екологію, викликало танення льодовиків, значне підняття рівня світового океану, пожежі та різного роду природні катаклізми.

Яскравим прикладом моуть стати лісові пожежі в Австралії, що вирують там протягом декількох місяців. Вони не лише забирають життя та місця проивання у людей та тварин, але й також висувають на перший план той тип стихійних бід, з яким сучасний світ буде зустрічатися все частіше через глобальне потепління.
Пожежі вже знищили більше 2000 будинків і спалили 10 мільйонів землі - площа, що перевищує площу Південної Кореї або Португалії, пише sciencealert.com.

У своїй заяві глава ВМО Петтері Таалас вказав, що Таалас з 1850 року середня глобальна температура підвищилася приблизно на 1,1 градуса за Цельсієм, і вказав що на жаль, в майбутньому вона буде лише збільшуватися.

На жаль, ми очікуємо побачити багато екстремальних погодних явищ протягом 2020 року і в найближчі десятиліття, через рекордних рівнів парникових газів в атмосфері. Ми наближаємося до підвищення температури на 3-5 градусів за Цельсієм до кінця століття Петтері Таалас

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

З 1980-х років кожне наступне десятиліття було ще тепліше попереднього. І це жахлива тенденція, яка буде продовжуватися.
І щоб хоч якось обмежити підвищення температури, потрібно суттєво зменшити кількість викидів парникових газів, близько на 7,6% щороку до 2030 року.