19 січня, Україна відзначає Водохреще. Так традиційно називаються народні святкування, що відзначаються у день Богоявлення та Хрещення Господнього. Про це написала лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко у facebook.

Скріншот, фото з facebook.com/YuliaTymoshenko

Тимошенко згадала, що цього дня святять воду. А іноді "святять" і себе, пірнаючи з головою в ополонку, прорубану в річці чи в ставку.

"Цього року в Україні замерзлі ріки у великому дефіциті. Аномальна тепла зима стала на заваді водохрещенським пірнанням. Але то - не біда… Можу вас запевнити, що ні Іоанн Хреститель, ні сам Ісус в ополонку зроду не стрибали і навіть льоду не бачили. Бо жили зовсім в іншому кліматі", - зазначила лідерка "Батьківщини".

Юлія Тимошенко, фото: Голос
Юлія Тимошенко, фото: Голос

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами депутатки, треба шукати віри в собі, в своєму серці, а не в крижаній воді… Водохреще (разом з пірнанням) якоюсь мірою асоціюється з оновленням, переродженням, готовністю до нового життя.

"І в цьому контексті мені хотілося би сказати українцям таке. Ми завжди готові до іспиту, випробування і нового життя. Готові – в ополонку з головою будь-якої миті. А от жити по-новому, щасливо і гідно, чомусь ніяк не навчимося. Складається враження, що ми більше любимо самі випробування, аніж винагороду за них", - зазначила Тимошенко.

І підсумувала, що українці мають жити щасливо, бо вона цього дуже хоче...

Нагадаємо, раніше українці почули другу "плівку Гончарука" і оніміли: "А у нас реально немає планів!"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко зробив заяву про плівки Гончарука: такого не очікував ні Зеленський, ні прем'єр.

Також "Знай.ua" писав, що Тимошенко назвала Зеленського та Гончарука "наволоччю": депутатка не добирала виразів.