Співробітники СБУ провели по всій Україні близько ста обшуків і разом з Державною службою фінансового моніторингу заблокували рахунки компаній, задіяних у протиправній схемі.

Служба безпеки України розпочала слідство проти колишнього керівництва Державної податкової служби, яке підозрює в організації схем з незаконного формування податкового кредиту на мільярди гривень. Про це йдеться в повідомленні відомства.

За версією слідства, до незаконної оборудки також причетні керівники територіальних управлінь податкової.

Встановлено, що протягом 2019 - 2020 років чиновники у змові з організаторами транзитно-конвертаційних груп створили схему із незаконного формування податкового кредиту з ПДВ.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Крім того у відомстві заявили про несанкціоноване втручання в роботу електронних баз даних податкової.

"Дії посадових осіб призвели до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, а також легалізації коштів, отриманих протиправним шляхом", -заявили в СБУ.

Зазначається, що в рамках кримінального провадження правоохоронці провели понад 100 обшуків у різних регіонах України за місцями роботи та проживання фігурантів, у тому числі, в колишнього керівника податкової служби - Сергія Верланова.

"З ініціативи СБУ заблоковані банківські рахунки суб'єктів господарської діяльності, задіяних у протиправній схемі", - йдеться в повідомленні.