Завдяки бажанню прикрасити свій балкон або невелику ділянку виникли чудові ідеї вертикальних грядок. Винахідливі городники споруджують їх зі всього, що попадеться їм під руки. Крім ефектного вигляду і компактності, доглядати за такими грядками набагато простіше. Та й вибір матеріалів для їх спорудження дає величезний простір для фантазії.

Вертикальні грядки з труб. Найчастіше використовують пластикові. Встановлюють грядки з труб двома способами: горизонтально і вертикально. В горизонтальній конструкції використовують труби діаметром не менше 10–15 див. Їх розрізають уздовж навпіл і розташовують один над одним на певній висоті. Грядки добре підходять для вирощування пряних трав і декоративних квітів. При вертикальному способі по всій довжині труби в стінках роблять отвори на відстані 15–20 см.

Вертикальні грядки, скріншот: YouTube
Вертикальні грядки, скріншот: YouTube

Вертикальні грядки з пляшок. Використовують великі 2-х літрові пляшки однакової форми. Їх розрізають навпіл або вирізають отвір з одного боку. Заповнюють землею і кріплять до дерев'яного або металевого каркаса.

Дерев'яні піддони. Красива грядка з старого дерев'яного піддону прикрасить будь дачну ділянку. Добре буде виглядати конструкція і на балконі. Однак щоб замінити ґрунт, доведеться розібрати піддон.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Автомобільні покришки. Старі шини простіше перетворити в елемент ландшафтного дизайну або горщик для рослин. Покришки різного розміру засипають землею і встановлюють один на одного в формі піраміди.

Вертикальні грядки, скріншот: YouTube
Вертикальні грядки, скріншот: YouTube

Пластмасові ящики. Таким способом можна вибудувати цілу зелену стіну, яка стане справжньою зеленою окрасою.

Вертикальні грядки з мішків. Тканинні мішки більше підійдуть для вирощування квітів. Для міцності їх додатково прострочують з боків. Кріплять мішки з ґрунтом до вертикальної опори за допомогою цвяхів або гачків.

Горщики для вазонів. З горщиків можна створити дивовижні композиції. Наприклад, прикрасити старе дерево

Будівельна сітка. Сітку згортають трубою діаметром 80–100 см. Щоб земля не висипалася, по колу заповнюють соломою або агроплівкою.

Вертикальні грядки, скріншот: YouTube
Вертикальні грядки, скріншот: YouTube

Вертикальні грядки, скріншот: YouTube
Вертикальні грядки, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ніколи не повторюйте цього вдома! Моторошна правда про вплив енергетиків та снодійного. Що відбуватиметься з організмом, коли випити енергетик зі снодійним

Як повідомляв портал "Знай.ua", піна з рота і біль у шлунку – як рятуватись, коли випадково з'їв мило. Правила першої допомоги у випадку, коли людина з'їла мило

Також "Знай.ua" писав, не торкайтеся їх ніколи! Найнебезпечніші частини тіла, які краще оминати. До цих частин тіла краще не торкатися руками