Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зізнався, як в Україні буде впроваджений другий етап медичної реформи та що він передбачає.

Про таке він розповів під час прямого ефіру політичного шоу "Право на владу", яке транслювали на телеканалі "1+1".

"Ми намагаємося реформувати медицину і створити таку галузь, яка буде 100% допомагати людям. Якщо ти телефонуєш в швидку, то вона приїжджає за 10-15 хвилин, максимум. Коли ти впевнений, що тебе довезуть в лікарню, де будуть рятувати. В моєму уявленні саме такою має бути медицина. Багато українців хочуть, аби їм надавалася якісна допомога, щоб медицина виконувала свої обов'язки. Наші медичні працівники хочуть отримувати гідну заробітну плату, аби рятувати життя, а не думати, як вижити самим. І саме ці завдання повинна виконати реформа", - наголосив він.

Фото зі студії

Окрім цього, Степанов розповів про план впровадження другого етапу медичної реформи в Україні, який передбачався до його приходу на посаду.

Популярні новини зараз
Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Нас чекало закриття 332 лікарень, а чому закриття? А тому що вони отримували менше, ніж 50% коштів, отриманих в минулому році. Нас чекало звільнення від 50 до 70 тисяч наших медичних працівників. В нас була б повністю знищена туберкульозна служба, були б закриті 70-80% психіатричних лікарень", - підкреслив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зарплату Зеленського за рік опублікували в мережі, скільки коштували українцям 12 місяців гаранта.

Як повідомляв Знай.uа водіям відправлятимуть штрафи за порушення ПДР на e-mail.

Знай.uа писав, "Голови ОДА будуть позбавлені зарплат, а то і посад", - Зеленський зробив заяву про вихід з карантину.