Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль виступив з заявою до Дня пам'яті та примирення, присвяченому пам'яті жертв Другої світової війни. У своїй промові голова уряду нагадав про величезні втрати серед українського населення, а також закликав до підтримання миру.

Відеозвернення прем'єр-міністра було опублікованим на його офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Чим більше часу проходить, тим складніше відчути, як все відбувалося. Але не українцям", - сказав Шмигаль. Як акцентував очільник уряду, у Другій світовій загинуло до 10 мільйонів українців, або кожен п'ятий - таким чином, Україна є однією з найбільш постраждалих країн.

"Ми нікому не дамо цей внесок у нас забрати або применшити його значення, не дозволимо нікому спекулювати на складнощах історичної долі України та розколювати народ", - зазначив прем'єр з натяком на політику Росії, яка використовує перемогу Радянського Союзу у війні як ідеологічну і пропагандистську зброю.

"Я закликаю всіх схилити голову в пошані до тих, хто віддав свої життя за те, щоб ми з вами могли жити мирно та щасливо. Будьмо гідними їхньої пам’яті, завжди пам’ятаймо про них. І пам’ятаймо також про те, як легко втратити мир і як важко його повернути. Таке не має повторитися. Ніколи знову", - завершив свою промову Шмигаль.

Популярні новини зараз
Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

День пам'яті та примирення відзначається в Україні 8 травня в річницю капітуляції нацистської Німеччини. З 2014 року Україна відзначає пам'ятні дні 8 і 9 травня, як це усталено в інших європейських країнах.

Відеозвернення прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля до Дня пам'яті та примирення

У цей день — Пам’яті та примирення — Україна разом з усім світом вшановує пам’ять загиблих під час Другої світової війни. Я закликаю всіх схилити голову в пошані до тих, хто віддав свої життя за те, щоб ми з вами могли жити мирно та щасливо. Будьмо гідними їхньої пам’яті, завжди пам’ятаймо про них. І пам’ятаймо також про те, як легко втратити мир і як важко його повернути. Таке не має повторитися. Ніколи знову.

Geplaatst door Денис Шмигаль op Donderdag 7 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, День Перемоги 9 травня: що потрібно знати про Другу світову.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кличко заборонив День Перемоги в Києві.

Також Знай.ua писав, 8-9 травня в Україні: що відзначаємо і коли вихідні.