Слідчий відділ Соборного відділення поліції Дніпровського ВП ГУНП в Дніпропетровській області розслідує кримінальну справу про незаконне відсторонення 27 травня 2019 року головою правління Приватбанку Петром Крумханзлом керівника напряму "Credit collеction" Приватбанку Максима Шевченка, який також є головою Комітету Первинної профспілкової організації працівників акціонерного товариства КБ "ПриватБанк". Про це повідомляє dubinsky.pro.

Попри те, що Шевченко відсторонений від роботи, зарплата йому все одно нараховується, таким чином, це призвело до збитків державі на суму 850 тисяч гривень. Для звільнення Шевченка з посади у Крумханзла не було законних підстав. Він вирішив залучити Шевченка до дисциплінарної відповідальності: "5 листопада 2019 року голова правління Приватбанку Петро Крумханзл видав наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани керівнику напряму «Credit collеction» Максима Шевченка, а також його заступника Е. Р. Ярину. Їх звинуватили в передачі інформації народному депутату Олександру Дубинскому, щодо вчинених злочинів Крумханзлом". Варто зазначити, що Петро Крумханзл проходить за ст. 369 КК "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі".

ПриватБанк
ПриватБанк

Також повідомляється, що член правління з питань управління ризиками Приватбанку Лариса Чернишова звинувачується у фальсифікації інформації в електронному документі, щодо відрядження Максима Шевченка. Пані Чернишова дала вказівки якоїсь Коненко Т. А, створити в програмному комплексі "ПриватДок" наказ від 28 жовтня 2019 року про відрядження Максима Шевченка, вказавши його як автора, що не відповідає дійсності, і підписала даний документ.

Таким чином вона несанкціоновано втрутився в роботу програмного комплексу "ПриватДок" і внесла неправдиві відомості до офіційного електронний документ. Зробила сукупність злочинів, передбачених ч. 1 ст. 361(Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також щодо члена правління АТ КБ "ПриватБанк" Лариси Чернишової СБУ здійснюється досудове розслідування за фактом перешкоджання явці свідка на допит в СБУ.

ПриватБанк, фото Wikimedia Commons CC 3.0
ПриватБанк, фото Wikimedia Commons CC 3.0

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, ПриватБанк терміново попередив українців про нову схему шахраїв.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Кабмін заборонив повертати Коломойському ПриватБанк.

Також портал "Знай.ua" писав, що українка поскаржилася на ПриватБанк.