Кожна господиня, напевно, стикалася з такою проблемою, як пригорілі каструлі. Врятувати посуд можна, до того ж без сильної побутової хімії, а все необхідне є у вас на кухні. До того ж, займе це всього лише якихось 15 хвилин, пише sovkusom. Так, давайте дізнаємося, як це зробити.

Мило і перекис водню

Мило і перекис водню – це один з найпростіших способів очистити гар на каструлях. Поставте каструлю на плиту, налийте в неї 1 ст. л. перекису водню і потім додайте туди кілька крапель рідкого мила. Тепер доведіть суміш до закипання, і коли перекис спіниться – вимкніть вогонь. Залиште каструлю на 10-15 хвилин і потім просто вимийте каструлю. Щоб підсилити ефект, можна додати всередину трохи харчової соди.

Каструлі, ілюстративне фото - Instagram
Каструлі, ілюстративне фото - Instagram

Листи для сушильних машин

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Ви, напевно, знайомі з сушильними листами, якщо у вас вдома є сушарка. Їх можна використовувати не тільки як кондиціонер, але також для очищення каструль від гару. Влийте трохи гарячої води, покладіть сушильний лист – він повинен повністю зануритися. Тепер залиште посуд на годину, а вся гар піде при митті каструлі.

Цукор

Це один з найбільш незвичайних способів очистити каструлю. Для цього вам знадобиться звичайний цукор-рафінад. Намочіть дно каструлі водою, а потім потріть гар шматочком цукру. Ви будете здивовані, але забруднення почнуть зникати прямо на ваших очах. Далі просто повторіть процедуру кілька разів, поки вся гар не зійде. Але врахуйте: занадто багато води лити не можна, просто розчиниться цукор.

Каструлі, ілюстративне фото - Instagram
Каструлі, ілюстративне фото - Instagram

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Комаровський порадив ефективний засіб для миття рук.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що карантин в Україні замкнув дітей вдома "вмирати" від нудьги, чим зайняти дитину в цей період.

Також портал "Знай.ua" писав, як вибрати бойлер — знайти того, хто завжди зігріє.