Огірки – улюблений овоч багатьох дачників і фермерів. Кожній господині хочеться отримати щедрий урожай зі своєї грядки, та такий, щоб і сусіди позаздрили, пише takprosto. Але як же домогтися гарного врожаю хрустких огірочків? А спробуйте вирощувати овоч під плівкою – це цікавий спосіб, який має ряд переваг.

Даші самі хороші і дорогі насіння – не завжди запорука гарного врожаю. Важливу роль відіграє догляд за грядкою, адже овочі можуть бути дуже примхливими. Що стосується огірків, то не забувайте, що це культура теплолюбна, світлолюбна і вологолюбна. При цьому якщо грядку з огірками рясно не поливати, то вони будуть гірчити. А ось вирощування огірків прямо на плівці допоможе вирішити проблему з поливом раз і назавжди. Крім того, такий спосіб позбавить від регулярної прополки.

Огірки, фото - Depositphotos
Огірки, фото - Depositphotos

Посадка огірків під плівку

Надто рано сіяти огірки не варто, бо поки грунт не прогріється, вони не зійдуть і не будуть розвиватися. Грядку потрібно підготувати, попередньо выполов будь-яку рослинність, по периметру слід прорити невелику канавку глибиною приблизно в 10 см і залити її окропом. Якщо погода суха, то рясно полийте всю грядку. Причому досвідчені городники радять поливати спочатку теплою водою (якщо ґрунт сухий), а потім рясно полити окропом, щоб вода просочила грунт мінімум на 5 сантиметра.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Огірки, фото - Depositphotos
Огірки, фото - Depositphotos

Після того як полили грядку, накрийте його плівкою і засипте по краях землею. Це споруда дозволить майбутнім рослинам постійно перебувати в теплому і вологому середовищі, що сприятливо позначиться на врожаї. Через 1-2 дні можна починати посадку огірків. Зробіть в плівці маленькі отвори, через які і відправите насіння в землю. Коли стебло буде рости і розвиватися, він сам розширить отвір потрібного розміру.

Огірки, фото - Depositphotos
Огірки, фото - Depositphotos

Краще вкидывайте по 2 насіння, якщо зростуть обидва, то одне потім видаліть. До речі, оптимальна глибина кожної ямки близько 2 сантиметрів. Вкладати насіння найзручніше пальцем, щоб вони опинилися там, де потрібно. Коли насіння зійде, паростки потрібно буде вручну розправити таким чином, щоб він розвивався не під плівкою, а назовні.

Огірки, фото - Depositphotos
Огірки, фото - Depositphotos

Принадність способу в тому, що огірки не потребують поливу, оскільки через маленькі отвори в плівці волога просто не випаровується. Крім того, не потрібно і прополювати. Огірочки чистенькі, відчувають себе відмінно і швидко розвиваються. І навіть спекотна суха погода для них не стане проблемою.

Огірки, фото - Depositphotos
Огірки, фото - Depositphotos

Огірки, фото - Depositphotos
Огірки, фото - Depositphotos

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Комаровський порадив ефективний засіб для миття рук.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що карантин в Україні замкнув дітей вдома "вмирати" від нудьги, чим зайняти дитину в цей період.

Також портал "Знай.ua" писав, як вибрати бойлер — знайти того, хто завжди зігріє.