Буряк можна віднести до невибагливих рослин, однак без подальшого догляду доброго врожаю не буде. Хоча навіть при несприятливих для росту умовах коренеплід розвивається досить активно, рясний полив і підживлення буряків сіллю дозволить зібрати максимальний урожай.

Саме сольовий розчин допомагає зробити буряк соковитим і солодким. Та варто пам'ятати, що такий розчин згубний для інших культур. Полив солоною водою дозволяє наситити ґрунт натрієм, він також захистить бадилля від сухості і в'янення.

Вирощування буряка, скріншот: YouTube
Вирощування буряка, скріншот: YouTube

Використовувати потрібно не йодовану кам'яну сіль. Сольовий розчин також добре справляється зі шкідниками. Але для кожного виду обробки існують різні пропорції.

Для поливу буряків підігрійте склянку води і розчиніть в ній 1 ч. л. солі. Додайте концентрат у 10 л відстояної води кімнатної температури. Краще уникати прямого попадання рідини на корені, тому полийте ґрунт навколо, щоб не нашкодити розвитку коренеплоду.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Щоб позбутися від шкідників і захистити листя від в'янення, розведіть 1 ст. л. кам'яної солі на 10 л теплої води. Обприскуючи зелень, особливу увагу приділяйте зворотній стороні. Проводиться ця процедура, коли листя починає червоніти.

Захистити буряк від попелиці і гусениць допоможе сольовий розчин з більшою концентрацією: 1 склянка солі на 10 л води кімнатної температури.

Підживлення буряків краще всього проводити тричі за сезон. Вперше — після появи 6–7 листочків. Вдруге — під час формування коренеплоду. Третій полив — не пізніше двох тижнів до збору врожаю.

Вирощування буряка, скріншот: YouTube
Вирощування буряка, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати ідеальні пончики — справжні американські донати від судді МастерШеф. Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом апетитних пончиків

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, з яблук, бананів та лаваша — прості рецепти домашніх натуральних чипсів. Приготування дієтичних чипсів з натуральних продуктів в духовці