На жаль, вулиця повна небезпек для усіх безпритульних тварин: велика кількість автомобілів, різкі звуки і метушня призводять до ситуацій втрати кінцівок тваринами, зокрема псами. Собака Роксі - жертва вулиці: через нещасний випадок він втратив ногу. На щастя, сучасна медицина уможливила допомогу навіть для тварин.

Роксі тепер красується у стильному рожевому біонічному лапко-костилю. Оскільки собаки задіюють усі чотири лапи при ходьбі або ж бігу, їхнє тіло налаштоване на розподіл ваги таким чином, щоб кожна нога отримувала рівне навантаження при русі. Крім того, різноманітність розмірів псів, їхньої тілобудови унеможливлювати створення універсальних протезів, проте розвиток науки дозволив створювати кінцівки спеціально під особливості тварини. На жаль, біонічне протезування - надзвичайно дороге нині, тому навряд ця технологія допоможе усім безпритульним псам і котам у найближчій перспективі. Проте вже зараз ця технологія дозволяє полегшити життя Роксі та деяким іншим тваринам. Визначною особливістю цієї кінцівки є те, що вона завершується не штучною лапкою, яка нагадує справжню лапку тварини, а спеціальною подушкою, яка дозволяє протезу і тілу пружинити.

Ротвейлер Рокси с розовым бионическим протезом

Для суперактивной девочки Рокси смастерили бионический протез, помогающий правильно распределить нагрузку на ее конечности. К тому же, робоножка — красивый аксессуар под стать ее характеру 💓

Geplaatst door КОТ op Donderdag 7 mei 2020

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Для слонихи з Таїланду зробили дев'ять протезів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вчені створили чутливий протез на сонячних батареях.

Також Знай.ua писав, що Компанія Open Bionics випустить для дітей протези за мотивами мультиків.