У Флориді науковці виявили унікальну ігуану, яка встановила вкрай сумний рекорд серед усіх живих істот по співвідношенню фекальних мас до загальної ваги тіла.

Джерело: науковий журна Herpetological Review.

Як відзначається, ящірка була виявлена ​​ біологами в місті Коко-Біч біля однієї з місцевих піцерій саме тоді, коли тварина вирішила перекусити недоїдками з ресторану. Зокрема, вчені звернули увагу на величезні розміри рептилії, та взяли її на обстеження, бо подумали, що вона вагітна.

Унікальна ящірка

Щоправда, після проведення комп'ютерної томографії дослідники жахнулися, адже замість яєць всередині ігуани був виявлений величезний фекальний болюс, що склав 78,5% маси тварини.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Таким чином, бідна ящірка поставила беззаперечний рекорд серед запорів у рептилій. Бо до цього моменту "чемпіоном" був бірманський пітон, чий болюс становив 13% від загальної маси його тіла.

Фото ящірки

Варто зауважити, що це для ігуани, цей рекорд коштував їй життя, адже після невдалих спроб позбавити ящірку від тягаря, вченими було прийнято рішення приспати тварину. Згодом розтин показав, що значна частина внутрішніх органів рептилії було атрофовані через тиск з боку болюса.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Китаї успішно завершився експеримент вчених з клонування кота.

Як повідомляв портал Знай.ua, у старому будинку в місті Вінтертур, що знаходиться у Швейцарії, знайшли раніше невідомі ілюстрації до казки "Маленький принц".

Також Знай.ua писав про те, що у селі Гопчиця Вінницької області знайшли рештки великої невідомої тварини.