У березні 16-го року його поранили на сході України. Чоловік повністю втратив зір і ногу, переніс численні операції, лікувався та пройшов реабілітацію. Однак, опинившись в повній темряві, він не втратив жаги до життя.

Про життя та перемоги Олександра Дармороса розповів військовий фельдшер, учасник російсько-української війни, уповноважений президента з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко на своїй сторінці у Facebook.

25 березня 2016 року молодший лейтенант 8-го полку спеціального призначення Олександр Дарморос отримав важкі поранення внаслідок вибуху протипіхотної міни під час виконання завдання в Луганській області. Він втратив зір та ліву ногу - її довелося ампутувати до коліна.

"Здавалося б, що людина, яка опинилася в повній темряві, втративши ногу може лише чекати на сторонню допомогу та соціальний захист, може стати безпорадною та перебувати у відчаї. Але це все не про Олександра", - пише Вадим Свириденко.

Олександр Дарморос, скрін з відео
Олександр Дарморос, скрін з відео

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Пройшовши тривалий курс реабілітації, Олександр Дарморос навчився грати на кобзі, вивчив англійську. Крім того, Олександр розпочав вести особистий відеоблог, на якому надає психологічну допомогу військовим.

Крім того, Олександр вирішив надавати практичні поради військовим під час сеансів лікувального та відновлювального масажу — він вивчився на масажиста-реабілітолога, склав відповідний іспит та розпочав практику в обладнаному вдома кабінеті.

У 2018 році Олександр Дарморос взяв участь у 43-му Марафоні морської піхоти в США, та неодноразово у ветеранській десятці. Всі його забіги були довжиною 10 кілометрів.

А ще він вирощує свій сад! В житті кожен чоловік повинен побудувати будинок та посадити дерево, то Олександр вже посадив цілий сад.

Олександр Дарморос, фото: Facebook
Олександр Дарморос, фото: Facebook

Олександр Дарморос, фото: Facebook
Олександр Дарморос, фото: Facebook

сад Олександра Дармороса, фото: Facebook
сад Олександра Дармороса, фото: Facebook

"Ще тоді, під час реабілітації в Америці він вирішив знайти своє місце в новому для нього світі, але не тільки для себе. Для інших, тих, хто втратив зір, але не втратив жагу до життя. Він на своєму досвіді вчить хлопців долати психологічну кризу після втрати зору.
Олександр Дармомрос приклад мужності та цілеспрямованості, який надихає інших на звершення та віру в себе та свої безмежні можливості!", написав Вадим Свириденко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, колишні воїни АТО стали акторами у мистецькому проекті

Як повідомляв портал Знай.ua, героям АТО подарують нові очі

Також Знай.ua писав, бійців АТО безкоштовно прооперують у Львові: за справу береться бог зі скальпелем