У Танзанії директора і керівника відділу забезпечення якості національної лабораторії охорони здоров’я країни відсторонили від роботи. А виною цьому стало виявлення коронавірусу в підставних зразках — серед них було машинне масло, папая та плід хлібного дерева.

Джерело: іноземне видання AlJazeera.

Відтак, як відзначається, президент Танзанії Джон Магуфулі заявив, що має сумніви щодо якості тестування, яке здійснює національна лабораторія охорони здоров’я. Тому провів експеримент, направивши до неї підставні зразки, яким приписали людські імена.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

"Приміром, машинне масло від начебто 30-річного чоловіка на ім’я Джабір Хамза — результат негативний. Ми надіслали зразок від плоду хлібного дерева від начебто 45-річної жінки на ім’я Сара Самвелі — остаточний результат не встановили. А коли ми надіслали зразок папаї та назвали його 26-річною Елізабет Ен, то в неї виявили коронавірус", — заявив президент.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Окрім цього, він запевнив, що начебто позитивний результат на коронавірус показали й ті зразки, які були відібрані від пташки й кози.

Наразі ж директора лабораторії та керівника відділу забезпечення якості Танзанії відсторонили від роботи, а також буде проведено спеціальне розслідування спеціально створеним комітетом із 10 людей.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Швеція поборола епідемію, відмовившись від жорстких карантинний заходів

Як повідомляв портал Знай.ua, Італія зняла найтриваліший карантин в Європі і вступила у "другий етап" кризи коронавірусу.

Також Знай.ua писав, в Росії пожежа розгорілась на фабриці медичних масок