У Москві, столиці Російської Федерації, на честь Дня Перемоги відбувся авіапарад. Традиційний звичайний парад було перенесено через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19, тому влада вдалася до такого "оригінального" рішення.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Повітряну частину параду відкрили вертоліт Мі-26 у супроводі чотирьох військово-транспортних Мі-8 "Термінатор". Також у авіаційному показі взяла участь пілотажна група "Беркути" на Мі-28Н "Нічний мисливець", Ка-52 "Алігатор" і Мі-24 "Крокодил", літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50У. Також у програмі показали літаки дальньої авіації: Ту-160 "Білий лебідь", Ту-22М3, Ту-95МС і Ту-160. Не обійшлося й без винищувачів МіГ-29, бомбардувальників Су-24, перехоплювача МіГ-31к і винищувача Су-57.

Авіапарад у Москві, фото YouTube
Авіапарад у Москві, фото YouTube

Також над Красною площею пролетіло десять літаків оперативно-тактичної авіації Су-34, Су-35 і Су-30СМ, а слідом - дев'ять екіпажів пілотажних груп "Російські Витязі" та "Стрижі" на Су-30СМ і МіГ-29. Завершила парад шістка штурмовиків Су-25, які випустили шлейф у гамі російського триколору.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Усього в авіапараді взяли участь 75 літальних апаратів.

Таким чином, можна побачити, що Росія звичним чином використала важливу дату перемоги над нацизмом не для пошани загиблим, а для демонстрації власного військового потенціалу. Характерно, що президент Володимир Путін оголосив саме про перенесення Параду Перемоги, а не його скасування - він має пройти пізніше цього року.

На Красній площі в цей раз обійшлося без натовпів людей, події фіксували журналісти.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше День Перемоги 9 травня: що потрібно знати про Другу світову.

Як повідомляв портал Знай.ua, День перемоги над нацизмом: гарні вірші зі святом.

Також Знай.ua писав, що 9 травня в Україні в 2020 році: святкування, традиції і виплати ветеранам.