Як відомо, з 11 травня в Україні почнуть послаблювати карантин. Багато громадяни почнуть ходити один до одного в гості та влаштовувати застілля в невеликому колі близьких друзів або родичів. Для душевних посиденьок підготували кілька простих рецептів, які порадують ваших гостей та урізноманітнять стіл.

Ліниві голубці та тефтелі

Інгредієнти:

  • 0,8 кг фаршу;
  • 300 г рису;
  • морква;
  • цибуля;
  • 0,5 кг капусти;
  • 2 яйця;
  • сіль, перець;
  • 150 мл томатної пасти;
  • 150 г сметани;
  • 2 ст. води.

Спосіб приготування:

1. Відварити рис, натерти моркву та дрібно нарізати цибулю.

2. Змішати разом рис, яйця, моркву та цибулю. Також не забути посолити і поперчити за смаком. Потім розділити навпіл на дві страви (голубці та тефтелі).

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

3. Нашаткувати капусту і додати її до другої страви. Добре перемішати і зліпити заготовки.

4. Обсмажити заготовки на сковороді або в сотейнику для того, щоб зберегли форму.

5. Змішати томатну пасту, сметану і воду для соусу. Залити цією сумішшю голубці.

6. Голубці тушкувати на маленькому вогні під кришкою приблизно пів години. А тефтелі (без соусу) – 15-20 хвилин.

Курячі гомілки в манго та каррі

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих гомілок;
  • спеції для курки з манго і каррі;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

1. Курячі гомілки замаринувати у спеціях, додати сіль і перець за смаком.

2. Розкласти на деко і запікати в духовці приблизно 45 хвилин при 200 градусах.

3. За 10 хвилин до готовності дістати з духовки і змастити соком, що залишився на дні противеня.

4. Час, що залишився, тримати в духовці в режимі "конвекція", щоб скоринка підрум'янилася.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українська телеведуча поділилася фірмовим рецептом окрошки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт кокосових чіпсів.

Також "Знай.ua" писав, що Ектор Хіменес-Браво показав рецепт ідеального вівсяного печива.