Гречку потрібно промити під проточною водою до того моменту, поки вода не стане прозорою. Для того, щоб у підсумку гречка вийшла більш розсипчастою, можна додатково трохи прожарити просушену крупу на гарячій сковороді. Вогонь встановіть невеликий і не перестарайтеся: повинен з'явитися легкий гречаний аромат. Як правило, 3–4 хвилин для цього більш ніж достатньо.

Важливий нюанс – води завжди потрібно використовувати в 2 рази більше, ніж гречки. Тобто на 1 склянку гречки потрібно взяти 2 склянки води. Після приготування в гречку покладіть шматочок вершкового масла і залиште під кришкою на кілька хвилин — це зробить кашу більш ніжною і ароматною.

гречка, фото Pxhere
гречка, фото Pxhere

Найкраще варити крупу в каструлі з товстим дном. Висипати крупу, залити водою, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити до готовності. Її можна перевірити, провести ложкою по дну, якщо води залишилося близько 1-2 сантиметрів, то можна вимкнути вогонь і залишити кашу настоятися ще хвилин на 10.

В мультиварці гречку варто варити в залежності від вашого виду і режиму мультиварки. Кашу залити водою і закрити кришку, варити в режимі "Крупа", "Гречка" або "Каша".

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В духовці теж можна приготувати в духовці. Крупу залити холодною водою, викласти в жароміцної ємності. Готуйте кашу при температурі 190 °C протягом 30–40 хвилин. Потім дайте їй настоятися в вимкненій духовці ще 10–15 хвилин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зірковий кухар розкрив секрет ідеально пюре, 15 хвилин і все готово.

Як повідомляв Знай. ua, швидкий торт зі сметанним кремом без випічки.

Також Знай. ua писав, що унікальний рецепт окрошки змусить забути про спеку і палюче сонце.