У китайському місті Ухань, провінція Хубей було зафіксовано один випадок захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19, а також 16 випадків безсимптомного інфікування. Перед цим на "батьківщині" коронавірусу спостерігалося затишшя більш ніж з місяць - останнього нового пацієнта виявили ще 3 квітня.

Джерело: сайт Національної комісії з питань охорони здоров'я провінції Хубей.

18 квітня Ухань був визнаний районом з низьким рівнем загрози, а 26 квітня з лікарні міста був виписаний останній пацієнт з коронавірусною інфекцією.

Коронавірус з Китаю, фото: Twitter @ChuBailiang
Коронавірус з Китаю, фото: Twitter @ChuBailiang

За даними міського комітету охорони здоров'я Ухань, хворим виявився 89-річний чоловік. З 25 січня він не покидав житлового комплексу, в якому проживає. 17 березня у нього підвищилася температура, з'явився озноб, протягом 10 днів чоловік приймав ліки вдома, після чого симптоми зникли, за медичною допомогою він не звертався. 15 квітня стан чоловіка знову погіршився. 6 травня людину похилого віку було госпіталізовано, у нього взяли тест на коронавірус SARS-CoV-2, який виявився позитивним.Також позитивним виявився і повторний контрольний тест.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Китайська влада також перевірила сім'ю госпіталізованого та інших мешканців житлового комплексу, в якому перебував чоловік. Усього виявили 16 безсимптомних носіїв, у тому числі інфікованою виявилася дружина пацієнта.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Коронавірус дібрався до українського футболу — зафіксовано перший випадок.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вірус проник до Інституту раку в Києві, під загрозою найбеззахисніші.

Також Знай.ua писав, що у Києві делегація з охопленої вірусом Лаври поклала квіти до Вічного вогню, - парк дезінфікують люди в спецкостюмах.