Завершення карантину вплине не лише на життя людей, але й на курс долара. Фінансові аналітики висловили свої прогнози щодо ситуації. Якщо коротко: поки громадський транспорт не відновить рух - підвищення очікувати не варто, якщо туристичний сезон за кордоном не відбудеться - значного падіння гривні не буде.

Про це повідомляє видання "Сегодня".

Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру, розповідає: “І фінансові аналітики, і підприємці чекали більшого ослаблення карантину, насамперед - змін у роботі пасажирського транспорту, але цього не сталося. Немає транспорту - немає клієнтів, покупців. А товарів і так достатньо, у тому числі критичного імпорту, такого як паливо. Тому на наступному неповному робочому тижні стабільність на міжбанківському ринку навряд чи буде порушена”.

карантинний долар, фотожаба з відкритих джерел
карантинний долар, фотожаба з відкритих джерел

Олег Пендзін, член Економічного дискусійного клубу, вважає: "Якісь значні зміни курсу можливі тільки після повної відміни карантину, яку уряд має намір розпочати з 22 травня, тому я не чекаю змін курсу на наступному тижні", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Експерти також порадили усім, хто має заощадження в гривні і бажає придбати валюту, поквапитись і провести купівлю саме на наступному тижні. Далі вже може бути пізно, запевняють фахівці.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Київські супермаркети масово "забили" на карантин - ні масок, ні рукавичок.

Як повідомляв портал Знай.ua, Львівські бізнесмени здивували вчинком на карантині - "нас не візьме жодна зараза".

Також Знай.ua писав, що Львів може залишитися на жорсткому карантині, Садовий все пояснив.