Як відомо, без гумору нам нудно жити. Так само міркували і стародавні греки. Саме їм належить перший документ, в якому знайдені жарти і анекдоти давніх часів. Він отримав назву Philogelos, що перекладається як “Любителям сміху”. Його склали автори Гиерокл і Филагриус. Орієнтовно документ датовано III або IV століттям до нашої ери.
Гиерокл і Филагриус були збирачами давньогрецького гумору. У документі виявили 260 жартів, часів Стародавньої Греції. Не виключено, що автори Philogelos їздили по країні і записували анекдоти, популярні в різних містах стародавнього держави.

Кераміка стародавньої Греції, фото: Вікіпедія
Кераміка стародавньої Греції, фото: Вікіпедія


Дослідники зазначили цікавий факт. У різних поколінь свій гумор, тому, наприклад, жарти XVIII або XIX століття незрозумілі сучасній людині. Зате жарти, записані в Philogelos, набагато ближче до нас, ніж гумор, популярний 2-3 сторіччя тому. У цій праці Гиерокла і Филагриуса відображені різні стереотипи. Найпопулярніші персонажі – розсіяний професор, люди з грижею або неприємним запахом з рота.

Нагадаємо, за що народ насправді таврував Маргариту Маульташ, як саму потворну жінку в світі.

Як повідомляв портал "Знай.ua" соратник Жанни д‘Арк, людина, яка заслужено займає місце у списку найжорстокіших людей в історії людства.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Також "Знай.ua" писав про зловісну історію замку смерті Генрі Холмса.