Одні священики вкрай стурбовані доходами своїх храмів, які невпинно падають, так як парафіяни не можуть вчасно внести пожертвування, а часом і дістатися до храму. Тому в Росії активно розробляють засоби збору пожертвувань з парафіян допомогою нових технологій і перекладів на карти.

У той же час Папа Римський Франциск закликає всіх віруючих приєднатися до молитви, щоб не тільки подолати наслідки пандемії але і знайти душевну рівновагу перебуваючи вдома. Він регулярно у своєму мікроблозі Twitter просить помолитися разом за ті чи вирішення проблем - повідомляє Знай юа.

"Під час карантину сім'ї намагаються зробити багато нового. Багато творчості, щоб продовжувати шлях далі. Але іноді має місце і домашнє насильство. Давайте #PrayTogether (молитися разом - ред) для сімей, щоб вони могли жити у світі, з творчістю і терпінням під час карантину", - писав Папа Римський Франциск у своєму Twitter 4 травня.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За кілька днів запис Папи Римського набрала більше 23 тисяч лайків і тисячі репостів.

Сьогодні 11 травня Папа Римський Франциск зробив новий запис, в якій закликав молитися за тих, хто втратив роботу під час епідемії.

"Багато людей нещодавно втратили роботу. Давайте #PrayTogether (молитися разом - ред) для наших братів і сестер, які потерпають через відсутність роботи", - написав Папа Римський Франциск.

за кілька хвилин запис Папи Римського підтримали тисячі людей своїми коментарями, лайками та репостами.

Раніше Знай писав, що унікальна особистість Папи викликає підвищений інтерес. Тому громадськість зацікавило архівне фото Франциска, зроблене ще в 2008 році. На фотографії майбутній Папа Римський, а на той момент чернець Хорхе Марія Бергольо, їде в метро Буенос-Айреса. 72-річний Бергольо в розташувався на дерев'яній лавочці старого вагона, і його оточують ще приблизно три десятки людей. Всі вони ще не підозрюють, що всього через п'ять років, високий, сивочолий старий, що сидить на сусідній лавці, стане тим самим Папою Римським – посланником і головним служителем Бога.