В Україні може початися спалах небезпечного інфекційного захворювання – туберкульозу в разі, якщо залишити медреформу без змін. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Глава Моз розповів, що в Україні у 2020 році 332 лікарні з 1650 мають половину бюджету в порівнянні з попереднім роком. Саме вони опинилися під загрозою закриття.

У зоні ризику закриття опинилася саме протитуберкульозна служба. Цілком ймовірно, що якщо залишити ситуацію без змін, то в Україні зросте рівень захворюваності на туберкульоз на 20%.

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube

Так, згідно з даними Державної служби статистики, в Україні від туберкульозу померло за січень-лютий 2020 року 581 чоловік. Тобто за рік це близько 3500 тисяч.

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

В Україні оголосили епідемію туберкульозу ще в 1995 році і фактично її ще не подолали. Україна входить в число країн з найгіршою ситуацією з туберкульозом.

Максим Степанов запевнив, що другий етап медреформи вони не мають наміру зупиняти, але видозмінювати її потрібно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ляшко зізнався, як українців обдурили з закриттям парків.

Як повідомляв Знай. ua, рукавички від коронавіруса шкодять, а не захищають.

Також Знай. ua писав, що киянам розповіли, де позбутися "заразних" масок і рукавичок.