Леді Діана Спенсер - невинна юна дівчина з аристократичного роду була ідеальною супутницею майбутнього короля. Чарльз зробив пропозицію Діані лише після кількох побачень, експерти кажуть, що вона дуже сподівалася на такий результат. Втім, її абсолютно не цікавив статус дружини спадкоємця престолу і можливість стати королевою. Причина була більш сентиментальною.

Діана і Чарльз, Фото: Getty Images
Діана і Чарльз, Фото: Getty Images

У книзі "Чарльз: людина, яка буде королем", що побачила світ у 2007 році, Говард Ходжсон стверджує, що дівчина розкрила свої плани під час перебування у французьких Альпах.

"Дехто з присутніх там в той час розповів Клейтону і Крейгу, що вона була сповнена рішучості втілити свій план в життя". Тім Клейтон і Філ Крейг - автори біографії "Діана: історія принцеси", опублікованій в 2001 році. Їх джерело стверджує: "Вона мала намір вийти заміж за принца Уельського - і це було не "я хочу" або "я б хотіла", а "я збираюся"... Вона була абсолютно впевнена в собі. Це була її доля: вона чітко усвідомлювала. Тоді я запитав її: "Навіщо тобі це? Що в цьому привабливого?" Вона відповіла: "Він - єдиний чоловік, який не має права на розлучення".

Діана і Чарльз, Фото: Getty Images
Діана і Чарльз, Фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У біографії принца Уельського Говард Ходжсон писав, що вже після третьої зустрічі Діана "вже вірила, що закохана у принца Чарльза".

"Вона вирішила, що хоче вийти за нього заміж, незважаючи на те, що вона ледве знала його і, що ще гірше, - на відміну від більшості її суперниць - мало або взагалі не думала про можливі наслідки", - продовжував Ходжсон.

У 1980-му юній дівчині вдалося справити враження на принца Чарльза, який одружився на ній вже в наступному році.

Це багато в чому пояснює поведінку Діани, до останнього не бажала розлучатися з чоловіком. Вона упрямствовала навіть після того, як в 1992 році подружжя розлучилося. Оформити розлучення офіційно в 1996 році принца і принцесу Уельських змусила Королева.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, принц Гаррі і Меган Маркл розкриють королівські таємниці – за що прислуга не любила "другу Ді".

Як повідомляв Знай. ua, Маркл оголосила холодну війну Міддлтон до виходу з палацу.

Також Знай. ua писав, що дочка Кейт Міддлтон і принца Вільяма могла стати Верховним управителем в Англії.