В Нідерландах і Бельгії у зв'язку із закриттям ресторанів, кафе і готелів зупинилися підприємства з виробництва картоплі фрі. Країни не знають що робити з залишками тієї картоплі, який не переробили.

Учасники ринку оцінювали залишки картоплі, який призначався для переробки в Бельгії і Нідерландах в 2 млн. тонн. Нідерланди повідомили про виділення 50 млн. євро для підтримки постраждалих від ситуації виробників і переробників картоплі.

Картоплю з Голландії вже постачають на ринки України. При цьому дані сорти не призначені для споживання у свіжому вигляді, але про це українським споживачам не говорять.

Запечена картопля, скріншот: YouTube
Запечена картопля, скріншот: YouTube

Даний картоплю добре продається. Це пов'язано з його якістю і порівнянними цінами на український картоплю. Якби нідерландським постачальникам не вдалося збути картоплю, то його просто б утилізували, тобто викинули.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що навесні картофель більшості середньостиглих сортів проростає навіть в добре обладнаних погребах. А ті, хто зберігають урожай на балконі або в коморі, стикаються з цією проблемою починаючи з лютого.

І хоча 20 років тому нікому б і в голову не прийшло замислюватися над тим, їдять пророслу картоплю - паростки просто обламували, а бульби вживали в їжу, - сьогодні затяті прихильники здорового способу життя стверджують, що така картопля мало не смертельно небезпечна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, овочі та фрукти без нітратів - прості правила вибору вітамінів навесні.

Як повідомляв Знай. ua, відомий письменник поділився рецептом справжнього закарпатського бограчу в казані.

Також Знай. ua писав, що наскільки небезпечний проросла або зелений картопля.