Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков захворів коронавірусом. Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

"Так, захворів. Лікуюся", - сказав Пєсков на питання агентства про його самопочуття.

Він уточнив, що знаходиться в клініці.

Пісків став не першим наближеним Володимира Путіна, який заразився коронавірусом. 30 квітня прем'єр-міністр Михайло Мішустін доповів президенту, що отримав позитивний тест на захворювання.

1 травня госпіталізований голова Мінбуду Володимира Якушева, а 6 травня про те, що вірус виявили у міністра культури Ольги Любимової.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Дмитро Пєсков, скріншот: YouTube
Дмитро Пєсков, скріншот: YouTube

Тим часом, в Україні з початку епідемії коронавирусной інфекції підтвердили вже 16 023 випадків, заражения. За добу зафіксували 375 нових випадків.

З'явилася інформація, що до початку другої хвилі коронавіруса громадяни України повинні пройти масову вакцинацію від грипу.

Про це заявив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі одного з українських телеканалів.

Віктор Ляшко заявив, що масова вакцинація зможе вберегти населення від спалаху відразу двох інфекційних хвороб: грипу та коронавіруса.

"Вже починати готуватися, розраховувати потреби, закуповувати вакцину і вакцинуватися, як тільки вона з'явиться на ринку України та інших європейських країн. Оскільки вакцина проти грипу щорічно змінює штам вірусу, який входить до складу вакцин. Тому зараз в даний конкретний період часу ми ще не можемо вакцинуватися, тому що вакцини немає. Розраховуємо на липень, серпень, вересень. Як тільки з'явиться вакцина, потрібно масово прищеплюватися проти грипу", - додав заступник міністра.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус повертається — у Китаї почалася друга хвиля cоvid-19.

Як повідомляв Знай. ua, друга хвиля пандемії в Україні, - Моз анонсував масову вакцинацію.

Також Знай. ua писав, що в Україні за добу 375 нових хворих коронавірусом, 17 померли.