Під Офісом президента на Банковій активістка підпалила шину. Після цього її затримала поліція.

У вівторок, 12 травня, біля Офісу президента Зеленського активісти з числа ветеранів російсько-української війни підпалили велосипедну шину у відрі, після чого на них накинулись поліцейські.

Вони відтіснили до стіни ветерана 10-ї гірничо-штурмової бригади Петра Стефарака, оточивши його кільцем. Організатор акції, волонтерка та медик батальйону ″Госпітальєри″ Ярина Чорногуз пробилася через поліцейських до Стефарака і зачепилася з ним поясами, на випадок якщо поліція спробує забрати його у відділок.

Проримавши активістів якийсь час ″заблокованими″ в кутку між двома стінами, в результаті поліція таки склала на них протокол за ст. 152 (порушення правил благоустрою).

Ярина Чорногуз та Петро Стефарак, скрін з відео
Ярина Чорногуз та Петро Стефарак, скрін з відео

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ярина Чорногуз розказала журналістам, що учасники акції влаштували пікет з вимогою створити Раду ветеранів і включити її представників до переговорного процесу в Мінську.

Мітингувальники влаштували перформанс - підпалили велосипедну шину у відрі. У такий спосіб вони хотіли нагадати президенту Володимиру Зеленському, чим загрожує здача національних інтересів.

На запитання журналістів, чому на думку Чорногуз, протокол склали не відразу, активістка відповіла:

″Хотіли це зробити по-тихенькому, щоб розійшлися журналісти. Тут приїхало 2 автозаки на нашу акцію, хоча до цього тут столи виставляли і нікого нічого не хвилювало. Хотіли по-тихому нас, очевидно, забрати. Репресії проти вісйськових добровольців — це щось нове в державі. Я шокована від того, що сталось″, - зізналась Ярина Чорногуз.

Столкновения под ОП на акции против Ермака. Видео драки и подробности - https://t.me/joinchat/AAAAAEs2DrjLH5BBFz5A9Q

Geplaatst door Pavlovsky News op Dinsdag 12 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, активісти влаштували пікет під будинком Зеленського

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві розлючені підприємці перекрили дороги до Кабміну

Також Знай.ua писав, українці прийшли під стіни Кабміну протестувати проти карантину.