Російські ЗМІ пишуть, що у Олександра Габишева кілька разів намагалися взяти тест на коронавірус, але він відмовлявся. Тому після довгих переслідувань та моральних принижень, якутського шамана Олександра Габишева, що йшов в Кремль виганяти Путіна затримали і відвезли в психіатричну лікарню. Про це передає Знай юа з посиланням на TJ.

Як розповів адвокат шамана Олексій Прянишников, для затримання молодики навіть залучили спецназ. Стало відомо, що будинок штурмували бійці Омону - не менше 20 чоловік.

«В наручниках, без взуття, в зігнутому стані вивели і відвезли в психіатричну лікарню [Габишева]. Ніяких документів не надали, причому там перебував адвокат, але силовики на нього ніяк не реагували», - цитує TJ адвоката затриманого шамана.

Якутський шаман, фото: sprotyv.info
Якутський шаман, фото: sprotyv.info

Також російські правоохоронці затримали двох прихильників шамана Олександра Габишева - блогера Сергія Тихого і його дівчину. Адвокат затриманих Олексій Прянишников пояснив, що причина їх затримання — порушення режиму самоізоляції.

Популярні новини зараз
Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Також російські ЗМІ показали, як розвивалися події перед затриманням: 6 травня невідомі приїхали додому до Габышеву, спочатку запропонували здати тест на коронавірус, а потім привезли постанова санлікаря про його приміщенні в обсерватор. Шаман Олександр Габишев відмовився їхати з ними. Тому незабаром приїхали вже люди, що представилися медпрацівниками. Вони знову спробували взяти в Габишева тест на коронавірус - він знову відмовився, пославшись на те, що дотримується режим самоізоляції і не залишає межі житлового будинку та прилеглої до нього території.

Раніше Знай писав про те, що режисерові Беаті Бубенец, яка разом з колегою Михайлом Башкировим приїхала в Якутськ працювати над фільмом про шамана, стали надходити погрози. У їхньому під'їзді почали з'являтися написи «Вали додому», «Беата – повія».

Подібні написи почали з'являтися згодом і близько іншої квартири, в яку переїхала дівчина таємно, і у неї з'явилися підозри, що за нею таємно стежать і прослуховують. Адже на мобільні режисерів теж приходили погрози: «Геть звідси», «Ти чому не поїхала? Ти зрозуміла, що тобі сказали? Доиграешся!».

Крім цього, 23 січня в Якутії були заарештовані члени загону шамана за звинуваченням у непокорі поліції. У січні Габишев у відеозверненні повідомив, що вирішив відновити свій похід у березні. Він закликав добровольців по всій Росії вступати в його загін.