Справа про розстріли на Майдані розслідується вже сьомий рік, і тільки зараз Печерський суд нарешті виніс рішення про запобіжний захід для екс-президента України Віктора Януковича. Суд прийняв рішення взяти його під варту. Зрозуміло, заочне рішення, оскільки колишній президент України після Революції Гідності поїхав в Росію, і після цього на території України він вже не з'являвся.

Віктор Янукович, фото:Фото: EPA/UPG
Віктор Янукович, фото:Фото: EPA/UPG


Януковичу висунули цілий ряд звинувачень. Його звинувачують в узурпації влади, а також в організації злочинів, які відбулися 18-20 лютого 2014 року. Саме тоді відбувалися розстріли мітингувальників, які вимагають відставки уряду та імпічменту президента.
Нагадаємо, раніше Оболонський райсуд Києва заочно засудив Віктора Януковича за державну зраду. Екс-президента засудили до 13 років позбавлення волі. Адвокати Януковича оскаржили справа, і зараз воно розглядається Печерським районним судом. В ході оголошення вироку суддя підкреслив, що Янукович сприяв ведення агресивних дій проти України з боку Росії. Прокурори вимагали максимального покарання для екс-президента – 15 років за ґратами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, президент-утікач Віктор Янукович готується повернутися в Україну. Про це повідомив адвокат екс-президента Віталій Сердюк

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, ″кровосіся″ отримав квиток у Європу - Рада ЄС зняв санкції з Азарова і Савицького

Також Знай.uа писав, Янукович з-за поребрика послав українцям "майданне" лист