Цибулю-порей не просто так називають перловою. М'який, делікатний смак і ніжний аромат кардинально відрізняє її від свого ріпчастого родича. Однак і коштує чимало! Тому не зайвим буде знати, як виростити цибулю-порей в домашніх умовах.

Коли справа стосується супів і салатів, потрібен більш тонкий підхід. Чудовий лайфхак, як мати доступ до універсальної зелені цілий рік.

Як виростити цибулю-порей в домашніх умовах

Пророщувати порей з насіння в домашніх умовах можна, період дозрівання триває кілька місяців. Однак є більш простий спосіб домогтися соковитих листя (так їх теж можна їсти) і ніжного, м'ясистого стебла.

Для початку потрібно купити вже готове для вживання стебло цибулі-порею, обов'язково з корінцями! Знайти такий дуже просто, виробники зазвичай не обрізають: по-перше, не в'яне так швидко, по-друге, коріння теж щось важить.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Цибуля-порей, фото з вільних джерел
Цибуля-порей, фото з вільних джерел

Основне стебло використовуйте в їжу, залиште тільки 5-10 см вище коренів.

Цибуля-порей, фото з вільних джерел
Цибуля-порей, фото з вільних джерел

Помістіть корінці у воду на 3 см, щоб стебло піднімався над нею не більше, ніж на 5 див.

Цибуля-порей, фото з вільних джерел
Цибуля-порей, фото з вільних джерел

Воду слід міняти раз на добу. І вже через кілька днів цибулю можна пересадити в глибоку ємність із землею.

Цибуля-порей, фото з вільних джерел
Цибуля-порей, фото з вільних джерел

Через кілька днів краще підшукати вазон для цибулі побільше. Вже через 10 днів листя порею будуть достатньо великими, щоб їх зібрати. Їх все одно потрібно прибирати, щоб розвивалася найсмачніша частина — ніжне стебло. Його додають в суп, в соус, готують солону сирну намазку, додають в начинку для кіша або пирога.

Навесні, в березні або на початку травня, цибуля-порей можна висадити у відкритий грунт.

При вирощуванні цибулі-порею будинку важливо пам'ятати про три умовах. По-перше, це повинна бути сама світла кімната. По-друге, ємність повинна бути висока — підійде великий бутель, горщик і навіть відро. По-третє, регулярний та частий полив. В ідеалі земля не повинна просихати більше, ніж на 1 див. Тоді цибуля не буде гірчити і тільки порадує вас своїм смаком.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Як виростити авокадо вдома з кісточки: детальна інструкція.

Також Знай.ua писав, Як виростити руколу в домашніх умовах за місяць – цінні поради новачкам.