Сьогодні 13 травня Верховна рада в цілому ухвалила зміни в закон "Про внесення змін до законодавчих актів щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№ 2571-д)". Цей документ встигли охрестити, як "антиколомойский" закон.

Згідно з законопроектом, якщо суд визнає незаконним рішення НБУ про віднесення будь-якого банку до категорії неплатоспроможних, це "не відновлює положення банку, яке існувало до прийняття такого акту / рішення, включаючи відновлення правового статусу цього банку, і не відновлює положення / права осіб, які були учасниками банку на момент прийняття такого акту / рішення".

Відшкодування шкоди, заподіяної учаснику банку внаслідок протиправного віднесення банку до категорії неплатоспроможних, відкликання у банку банківської ліцензії та ліквідації банку "не звільняє такого учасника (учасників) від цивільної, адміністративної або кримінальної відповідальності за свої дії".

Це рішення дуже радісно сприйняли в самому Приватбанку, про що свідчить коментар офіційного аккаунта Приватбанку в Twitter.

Користувачі Twitter радісно підхопили празднивание Приватбанку і приєдналися до привітань.

«Иди обниматься, никому тебя не отдадим!

Ой, всё !!! :) Міняй аватарку на КОЛОБКА, бо нарешті ти остаточно втік від своєї бабушкі/дєдушкі Бєні.Ко !!! :)

Ще треба дочекатись, чи не буде цей закон скасований в констітуционному суді. Який наразі контролює Офіс Зеленського.

Тут лепше "Бариста! Пішли коффє піть"

То шо куди на паті підїжати?

а дорогенький приватик, можно залишати депозити)" - пишут пользователи Twitter.

Варто додати, що аккаунт ПриватБанку у Twitter має доволі ексцентричний характер та відомий своїми жартами.

Також Знай раніше писав, що втомлені від карантину українці продовжують штурмувати стіни Кабміну, в хід пішли несамовиті сирени. У центрі Києва, 13 травня, з самого ранку збираються водії автобусів разом зі своїми транспортними засобами. Автоперевізники зібрались з наміром зажадати від уряду відновлення пасажирських перевезень.