В Укравтодорі відчувають велику нестачу робочих рук. На відновлення українських доріг планують залучити 38 тис "дорожніх фахівців", а також 120 тис фахівців супутніх спеціальностей.

"зокрема, нам потрібні люди для ремонту доріг, мощення тротуарів, прибирання територій. Багато різних вакансій", заявив Шмигаль.

Посадовці висловили надію на те, що ті, хто з-за карантину залишився без роботи або не може виїхати на заробітки, погодяться брати участь у ремонті доріг за українські зарплати.

заробітчани, скріншот із відео
заробітчани, скріншот із відео

У той же час президент України Володимир Зеленский дозволив заробітчанам їхати на роботу за кордон, але тільки за умови, якщо приймаюча країна візьме на себе зобов'язання з забезпечення їх проживання і медичної страховки. Про це глава держави повідомив на брифінгу під час робочої поїздки в Закарпатську область.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми відпускаємо всіх заробітчан, коли країна, яка дипломатичними связами з нами пов'язується, бере на себе обов'язки. Що той чоловік, якого вони беруть на роботу, з його згоди приїжджає туди. Що у нього є, де жити, медична страховка і ми впевнені, що, якщо щось станеться з цією людиною. А у нього контракт, наприклад, на три місяці, на шість, на рік, різні. Щоб його завтра не викинули на вулицю", - заявив український лідер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, європейська країна покликала тисячі українських заробітчан.

Як повідомляв Знай. ua, поляків чекає голодний рік без українських заробітчан, урожай сусідів під загрозою.

Також Знай. ua писав, що Зеленський дозволив українцям їхати на заробітки, але з однією умовою.