Після акції з ліхтарями, співробітників креативних сфер все-таки побачили. І почали шукати вирішення їх проблем. Однак поки варіанти навряд чи порадують пересічного українця. Уряд розглядає можливість введення нового податку, так званого “культурного збору”. Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді під номером 3377.

Верховна Рада, скріншот: YouTube
Верховна Рада, скріншот: YouTube

Його авторами є народні депутати від фракції “Слуга Народу” Олександр Ткаченко, Євгенія Кравчук і Микита Потураєв. Мета законопроекту – підтримати співробітників креативних сфер, малий і середній бізнес, а також туристичну галузь, постраждалі з-за введеного в країні карантину. Євгенія Кравчук вже заявила, що цей крок дуже важливий для підтримки галузей, які не можуть відновити роботу через пандемію коронавіруса.

Таким чином, підтримку галузей не надасть держава. Гроші на допомогу вирішили взяти з кишені пересічних українців. Автори законопроекту заявляють, що цей закон – тимчасова міра до завершення пандемії. Однак і військовий збір у свій час приймався як тимчасовий захід.

До редакції порталу Знай звернулася прес-служба політичної партії "Слуга Народу" з проханням надати роз'яснення та уточнення від народного депутата фракції «Слуга Народу» Євгенії Кравчук.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Культурний податок" або "Зрада скасовується, пільгова ставка ПДВ застосовується". "Культурний податок" за кілька годин встиг обрости міфами. Традиційно готова все аргументовано пояснити. Про що саме йде мова? Під час кризи креативні індустрії є одними з найменш захищених і для них обтяжливо, а часто і неможливо зберігати життєздатність з таким розміром ПДВ. Для нас важливо, насамперед, допомогти їм вийти з тіні та привабити більшу кількість споживачів. Досягнути цього можна через зниження вартості товарів та послуг, а також через створення нових цікавих проектів. Вивчивши відповідну Директиву ЄС та провівши низку консультацій з Урядом (окрема подяка за відкритість і готовність підтримати у цьому питанні), ми вирішили уточнити деякі норми Податкового кодексу, аби застосувати до операцій креативних індустрій пільгові ставки ПДВ 7% та 0%. Переліки цих операцій наразі уточнюються. Таким чином, жодних додаткових податків чи зборів не з’являється. Навпаки, ці зміни дозволять закладам культури залишити у себе більше коштів, які можна вкласти у розвиток та зробити свої товари і послуги доступнішими для людей. Чудово, що маємо в цьому підтримку Володимира Зеленського, Офісу Президента і Уряду"

Обов'обов'язково підпишись на наш канал Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МОЗ опублікували нові правила після пом'якшення карантину 11 травня.

Як повідомляв портал Знай.uа, перш ніж іти в аптеку, знайдіть потрібний препарат в інтернеті