Правилами дорожнього руху України передбачено виділені смуги для громадського транспорту. Раніше ними могли користуватися лише водії маршрутних транспортних засобів – автобусів, тролейбусів і маршрутних таксі. Однак найближчим часом перелік транспорту, який зможе користуватися цими смугами, буде доповнено та звичайними таксі.
Кабмін постановив, що водії звичайних, немаршрутних таксі, отримають право користуватися виділеною смугою для громадського транспорту. Відповідну постанову було прийнято 13 травня. Згідно з новими правилами, автомобілі таксі, виділені відповідними розпізнавальними знаками, зможуть скористатися смугами, позначеними дорожніми знаками 5.8 і 5.11. Крім того, таксі зможуть проводити посадку та висадку пасажирів на таких смугах.

таксі, скріншот з відео
таксі, скріншот з відео


Це рішення вельми неоднозначне. З одного боку, таксі – це транспортні засоби, призначені для перевезення пасажирів, так само, як і автобуси або маршрутки. З іншого боку, враховуючи манеру водіння деяких таксистів, створюються додаткові ризики для тих же автобусів і маршрутних таксі.

Нагадаємо, скандальний підручник з релігійним контентом "Основи сім'ї" повертається в українські школи, батьки б'ють тривогу.

Як повідомляв Знай.ua батьки втрачають роботу, діти не ходять в школу — Італія поділилася болючим досвідом карантину, урок для України.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Знай.ua писав в Дніпрі неадекватний підліток відкрив вогонь по живих мішенях - "Іди сюди...".