Громадський транспорт в Україні запустять з 22 травня, на другому етапі пом'якшення карантинних заходів. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

На це рішення могли вплинути акції протесту перевізників. Раніше планувалося, що громадський транспорт запустять лише на 4 етапі.

Для того, щоб метро в Києві запустили з 22 травня, необхідно, щоб столиця відповідала противоэпидемиологическим критеріям, які розробили експерти Моз.

"Нами будуть надані дуже конкретні пропозиції щодо етапів виходу з карантину, які будуть затверджені постановою уряду. Там враховані всі без винятку критерії, за якими може відкриватися, в тому числі, міський транспорт і метро", - підкреслив Степанов.

Міністерство інфраструктури розробило план запуску громадського транспорту в Україні. Він передбачає три етапи.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше передбачалося, що метро запустять не раніше 1 червня.

"Головна умова – це зменшення захворюваності серед населення. За міжнародними стандартами встановлено, що строк такої динаміки визначається протягом 10-15 днів. Якщо буде спостерігатися зниження захворюваності в цілому по регіону, то можна говорити про запуск метрополітену", – уточнив Олег Рубан, голова Госпродпотребслужбы Києва.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, метро в Києві вийде з карантину, але пасажирам доведеться несолодко.

Як повідомляв Знай. ua, таксі зрівняли в правах з громадським транспортом.

Також Знай. ua писав, що у Харкові запустять маршрутки і тролейбуси, з метро доведеться почекати.