Український мандрівник і ведучий Дмитро Комаров став організатором і взяв участь у благодійній акції, спрямованої на допомогу українським медикам, які борються з пандемією коронавирусной хвороби COVID-19. Він з іншими бізнесменами допоміг забезпечити дві лікарні в Київській області засобами дезінфекції та захисту для медиків.

У лікарні доставили маски, окуляри, захисні костюми, респіратори і дезинфікуючі засоби для прибирання приміщень та набори постільної білизни.

Також благодійний фонд Дмитра Комарова #ЧашкаКофе придбав апарат штучної вентиляції легенів (ШВЛ) для Київської обласної дитячої лікарні м. Боярка. У цю клініку спрямовують дітей до 18 років з діагнозом COVID-19. Апарат ШВЛ призначений для реанімації в критичних ситуаціях – коли дитина не може дихати самостійно.

Особисто Дмитро Комаров і прості українці вклали свої кошти в даний проект. Так, після лікування "підопічного" фонду залишок грошей повинні надіслати на операції важкохворим дітям. В цей раз було вирішено придбати апарат ШВЛ для дитячої лікарні, де він буде рятувати дитячі життя ще багато років.

Дмитро Комаров з "Світу навиворіт", фото:Соцмережі
Дмитро Комаров з "Світу навиворіт", фото:Соцмережі

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Спочатку в рамках #ЧашкиКофе допомогу збирали для 2-річного Давида з Макіївки з дуже рідкісним захворюванням – Синдром Протея, який негласно називають "гігантизм". Лише одна клініка в світі погодилася взяти хлопчика і виставила рахунок на 87 000 євро. Тоді силами українців було зібрано 2 198 977 грн. Хлопчика відправили в клініку в Стамбулі. Після діагностики схему лікування поміняли і розбили на три операції, а загальна сума знизилася. На всі три етапи потрібно 1 031 896 грн і #ЧашкаКофе покрила ці витрати. Першу операцію вже зробили, на другу хлопчик відправиться після відкриття авіасполучення, а третя операція буде зроблена в 5-річному віці.

Залишок суми батьки передавали іншим "підопічним" #ЧашкиКофе, яким найбільше потрібна допомога. Коли на їхньому рахунку залишалося 1 024 369 грн, почалася пандемія і сили спрямували на придбання апарату ШВЛ. Відсутні для його придбання 75 631 грн додав Дмитро Комаров.

"Порадившись з МОЗ, ми прийняли рішення вкласти гроші в ШВЛ для дитячої клініки, який і після Covid-19 врятує сотні дитячих життів. Найскладніше було знайти ШВЛ в такий період. Нам вдалося. Купили реанімаційний бельгійський Brightfield S1400 за 1 100 000 грн. До кінця травня чекаємо новий апарат, офіційно передамо. Добро повернеться. Спасибі!", – розповів Дмитро Комаров на своїй сторінці в соц.мережі.

Дмитро Комаров з "Світу навиворіт", фото:Соцмережі
Дмитро Комаров з "Світу навиворіт", фото:Соцмережі

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаров терміново звернувся до українців за допомогою.

Як повідомляв Знай. ua, Комаров з "Світу навиворіт" показав поганий стан українських лікарень, не вистачає самого необхідного.

Також Знай. ua писав, що Комарів "підсадив" молоденьку дружину на своє улюблене заняття.