49-річний актор розповів ірландському радіо-шоу, що поширення COVID-19 могло бути передбачене з урахуванням його фільму 2011 року "Зараження". У ньому йдеться про вигаданий смертельний вірус, що поширюється по всьому світу.

Про це пише PageSix.

"Будь-хто, хто говорить, що ви не могли б передбачити це, просто подивіться на "Зараження". Десять років тому ми зняли фільм, просто поговоривши з експертами", - сказав Деймон, який знімався в Ірландії і перебував на карантині.

Метт Деймон, фото: instagram.com/mattdamonteam
Метт Деймон, фото: instagram.com/mattdamonteam

Деймон, чия падчерка заразилася новим вірусом, додав, що з моменту спалаху він регулярно спілкувався зі сценаристом фільму Скоттом Бернсом.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Його колега по фільму "Зараження" Гвінет Пелтроу послалася на фільм, коли вона летіла в Європу напередодні Паризького тижня моди в кінці лютого.

"По дорозі в Париж. Параноя? Паніка? Пандемія? Пропаганда?" - вона підписала фотографію себе в захисній масці.

"Пелтроу просто збирається йти спати з цією штукою в літаку. Я вже була в цьому фільмі", - пожартувала вона, посилаючись на свою роль терплячого нульового пацієнта у фільмі. "Залишайтесь у безпеці. Уникайте рукостискань. Часто мийте руки".

Закінчення фільму показує, що персонаж Пелтроу, Бет, заразився вірусом у Гонконзі через кажана, який заразив зарізану свиню. Далі вірус поширився на кухаря, який пізніше вступає в контакт з Бет в казино.

COVID-19 у свою чергу вперше з'явився в китайському місті Ухань, і, як вважають, він виник на місцевому мокрому ринку, де продавали диких тварин.

Раніше Знай писав, що Кейт Бланшетт розповіла, як хотіла стати волохатим гномом в "Хоббіті". Вона розповіла, що під час роботи над "Хоббітом" вона звернулася до Джексону і Френ Уолш, його дружині і співавтора сценарію, у фільмах, щоб дозволити їй таємно зіграти іншого персонажа.