Нацбанк опублікував “білу книгу”, в якій йдеться про майбутніх правила діяльності для ломбардів. Ключовим нововведенням для таких організацій стане можливість обміну валют. НБУ дозволить всім ломбардам надавати не тільки послуги надання позички під заставу, але і надасть можливість проводити обмінні операції. Крім того, їм дозволять проводити і грошові перекази без обов'язкового відкриття рахунку.
Також Нацбанк планує законодавчо обмежити відповідальність позичальників за договорами позики в межах вартості заставленого майна. Це означає, що якщо клієнт ломбарду не зможе погасити суму кредиту, включаючи відсотки, його борг повністю погашається за рахунок заставленого майна. Ломбард вже не зможе пред'явити будь-які інші претензії до боржника.

Ломбард, фото: 1k.com.ua
Ломбард, фото: 1k.com.ua


Крім того, НБУ планує покращити інформування користувачів щодо умов отримання позик під заставу. Для цього ломбардам доведеться надавати клієнтам спеціальний ломбардний квиток. Інший варіант – підготувати додаток до договору, в якому будуть коротко описані всі умови отримання кредиту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ПриватБанк радісно сприйняв "антиколомойский" закон.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, "Антиколомойский закон" і битва за ПриватБанк - як гучний закон вплине на гроші українців.

Також Знай. ua писав, що в Приватбанку розповіли, чому можуть обнулити ліміт на оплату частинами без попередження.