По-справжньому літня погода прийде в Україну не скоро. Синоптики прогнозують холод та дощі наприкінці травня. При цьому така ж погода збережеться в червні.

За даними Gismeteo, друга половина травня буде сирою і дощовою, температура повітря мінімум +11 градусів, максимум – +22 градуси.

Перший тиждень літнього місяця розпочнеться з дощів, а температура повітря не перевищуватиме +25 градусів.

Народний синоптик Володимир Деркач зазначив, що початок червня буде сухим і досить теплим. Дрібні дощі можливі в середині першої декади і в другій декаді місяця. У третій декаді потеплішає, а дощі майже припиняться.

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У той же час синоптик Харківського гідрометцентру Ігор Кибальчич прогнозує, що в цьому році спеки влітку не передбачається через аномально теплу зиму.

У свою чергу старший науковий співробітник Укргідрометцентру Владислав Тимофєєв заявив, що травень буде дощовим, а справжнє літо почнеться тільки в липні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, літня погода і невгамовні пожежі – метеоролог поділилася своїми прогнозами на весну в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав прогноз погоди на травень – заморозки, літня спека і дощі зваляться на голови українців.