На тихоокеанському узбережжі Південної Америки, а точніше на півострові Санта-Елена, вчені знайшли місце гибелі гігантських лінивців, які пішли з життя приблизно в один і той же час, ймовірно, через власні фекалії.

Джерело: іноземне видання Sciencealert.

Як відзначається, скупчення загиблих тварин датовано 18 000 до 23 000 роками. Маса сотень кісток - 575 з 677 - належали лінивцям E. Laurillardi - за оцінками дослідників, в цьому місці загинули як мінімум 22 тварин різного віку.

Фото з місця розкопок

Всі кістки були знайдені в одному шарі з дуже невеликою кількістю осаду між ними, тобто часовий проміжок між їх загибеллю був зовсім невеликий. Попередній аналіз показав, що до смерті лінивців місце було заболочене. Спостерігаючи за сучасними тваринами, дослідники зробили висновок, що причиною смерті могли стати посуха або хвороба, викликана забрудненням рову.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Знайдені кістки

Кістки були не єдиною річчю, яку знайшли вчені. Місце було наповнене рослинним матеріалом - перевареною їжею. Іншими словами, лінивці могли загинути, зокрема, і через отруєну їх фекаліями воду.

Подібне явище зараз спостерігається у бегемотів в Африці. Фекалії гіпопотамів можуть настільки змінити хімічний склад води, в яку вони потрапляють, що через це гине риба. Іноді це може вбити і самих бегемотів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, таємниче виникнення майя – знайдено попередників древньої цивілізації.

Як повідомляв портал Знай.uа, 2000 років пролежала в болоті – археологи знайшли те, що належало ще стародавнім римлянам.

Також портал Знай.uа писав, що у Китаї знайшли золоту монету з ім'ям лідера селянського повстання.