Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, чи загрожує звільнення кому-небудь з діючих міністрів Кабміну. За його словами, на даний момент жодних документів на цей рахунок у Верховній Раді не зареєстровано. Крім того, Разумков зазначив, що навіть не чув ніяких чуток про те, що хто-небудь з членів Кабінету Міністрів може покинути свій пост.
Голова Верховної Ради наголосив, що у нього немає інформації про можливі звільнення міністрів, яких “відправляють” найчастіше. Мова йде про главу МВС Арсена Авакова, генпрокурора Ірині Венедиктової, і навіть прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Дмитро Разумков, скріншот: YouTube
Дмитро Разумков, скріншот: YouTube


Питання Разумкову було задане у світлі реєстрації нового законопроекту про відповідальність міністрів. Законопроект №3195 дозволить посилити депутатський контроль над діяльністю членів Кабміну й звільнити міністрів за спрощеною процедурою. Для того щоб зняти міністра з посади, повинен бути поданий запит від комітету чи від 45 депутатів. Питання має розглянути профільний комітет, якщо роботу міністра визнають незадовільною, документ буде переданий на голосування до Верховної Ради. Якщо воно набирає 226 голосів, голова ВР повинен подати заяву про звільнення того чи іншого члена Кабміну.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, що для читачів підготували найкращі листівки з Днем Перемоги.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Києві провели акцію покладання квітів до Вічного вогню.